Aktuelno

Više od 40 izlagača na sajmu „Plodovi sela malih proizvođača“

Sajam “Plodovi sela malih proizvođača” održan je u TC Delta Planet prva dva vikenda u februaru, 6. i 7. februara i 13. i 14. februara 2021. godine. Organizatori sajma su poljoprivredni klasteri “Krajina”, “GLS” i “Una–Sana” u saradnji sa TC “Delta Planet”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Priliku da predstave proizvode iz vlastite proizvodnje i uzgoja dobilo je više od 40 poljoprivrednih proizvođača sa područja koja obuhvataju ova tri poljoprivredna klastera.

 

Sajam “Plodovi sela malih proizvođača” je jedan od rezultata rada poljoprivrednih klastera koji djeluju na području Republike Srpske, a njihovo formiranje i razvoj podržani su sredstvima IFAD projekta Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima. Ovo je bio prvi korak u inicijativi da se pokrene sajam regionalnog karaktera na kojem mali poljoprivredni proizvođači imaju priliku da promovišu i lakše plasiraju kvalitetne i ukusne proizvode koje imaju u svojoj ponudi, a ujedno da se ukaže na značaj domaće proizvodnje, da je veoma važno da ono što jedemo bude poznatog porijekla, svježe, lokalno proizvedeno.

 

Izlagači su ujedno registrovani i na platformi Plodovi sela, koja predstavlja digitalizovan način ponude proizvoda za porodična poljoprivredna gazdinstva u Republici Srpskoj i dragocjen kanal za promociju i prodaju domaćih proizvoda. Ovo je inicijativa da se domaćinstvima na selu pomogne da se spremno suoče sa svim izazovima na tržištu, a šira javnost upozna sa njihovom nevjerovatnom energijom, vrhunskim proizvodima, idejama i potencijalima. U ponudi je najraznovrsnije voće, povrće, meso, sirevi, mlijeko i mliječni proizvodi, jaja, med i niz drugih tradicionalnih domaćih prehrambenih proizvoda.

 

Oba vikenda sajma “Plodovi sela malih proizvođača” obilježio je veliki broj posjetilaca i ostvarenih kontakata, a posjetioci su imali priliku da se uvjere u raznovrsnu i vrhunsku ponudu domaćih proizvoda. Kako je to izgledalo, pogledajte na fotografijama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin